Tel: 07854 991108

Oldbury-on-Severn Garden

The Brief

Paul and Jan had an unusually long front garden which was all lawn and they wanted to create a space at the bottom of the garden for parking and make the rest of the garden a space where they could relax and potter. They wanted colour and privacy and a pathway leading from the car park to the house. They also wanted to disguise a 1.6m x 2.8m concrete septic tank which was in the middle of the garden.

The Result

Firstly we constructed a brick retaining wall at the bottom of the garden with steps leading to the garden path which wound its way to the front door. The path was designed in such a way that the septic tank disappeared under it, leaving only a small manhole cover showing. The garden was then split into sections with careful planting of yew and beech hedges to give privacy and a small water feature to help mask the noise from the road and in time the birch and rowan trees will gain height adding additional privacy. The patio and path were constructed from slate and then to reduce costs, we laid parts of the path with decorative gravel and as a finishing touch we installed lights along the path which would come on automatically, lighting your way from the car park to the front door.

Every morning I look out on my beautiful garden and I am grateful to you for creating such a gorgeous space which suits me perfectly. Never would I have believed this little garden could bring so much joy...

quote

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player